Aikuislukiot - tietoja, taitoja, tutkintoja - etusivu

Miten opiskelijaksi pääsee?

Jos aikuislukio-opiskelu kiinnostaa, ota rohkeasti yhteyttä lähimpään aikuislukioon puhelimitse, sähköpostilla tai pistäytymällä koulun kansliassa. Useimmiten riittää, että täytät ilmoittautumislomakkeeseen henkilötiedot ja valitset opiskeltavat aineet. Koulun henkilökunta opastaa sinua tässä. Saat opinto-oppaan ja lukujärjestyksen. Ilmoittautumisen yhteydessä voit sopia tarvittaessa myös opinto-ohjauksesta.

Useimmat aloittavat aikuislukio-opiskelun syksyllä tai joulun jälkeen. Opiskelumahdollisuuksia kannattaa kuitenkin kysellä koululta läpi vuoden. Monissa kouluissa opiskelun voi aloittaa esimerkiksi jokaisen jakson alusta.

Tutkintotavoitteinen opiskelu on maksutonta. Tutkintotavoitteinen opiskelu tarkoittaa sitä, että tähtäät esimerkiksi koko lukion oppimäärän tai ylioppilastutkinnon suorittamiseen. Yksittäisten aineiden opiskelusta peritään pienehkö maksu, jonka suorittamiseen työttömät voivat käyttää opintoseteleitä.

>> Suomen aikuislukiot

>> Suomen etälukiot