Aikuislukiot - tietoja, taitoja, tutkintoja - etusivu

Entä, jos opiskelussa on esteitä?

Jos en pääse koejaksolla kokeeseen, miten ja missä voin sen suorittaa?

Kouluissa on tässä asiassa erilaisia käytäntöjä. Kannattaa siis ottaa yhteys oman koulun opinto-ohjaajaan ja selvittää tenttimiskäytäntö.

Kärsin aika ajoin paniikkihäiriöstä. Haluaisin tilaa ympärilleni luokassa. Miten istumajärjestys määräytyy?

Paniikki ei ole este opiskeluille - tule rohkeasti mukaan! Etäopiskelu voi olla sopiva vaihtoehto. Koulussa voit itse valita istumapaikkasi. Sinun on hyvä keskustella asiasta kurssin opettajan kanssa. Sinun kannattaa myös hyvissä ajoin kysyä, millaisia erityisjärjestelyitä voidaan myöntää kokeita ja ylioppilaskirjoituksia varten.

Voiko opiskella vain joka toinen ilta?
Voiko opiskella vain muutaman jakson tai joka toinen jakso?
Voiko lukiota suorittaa vain pari tuntia illassa?

Aikuislukiossa teet oman yksilöllisen opintosuunnitelmasi, joka perustuu omiin tavoitteisiisi ja mahdollisuuksiisi. Voit siis opiskella hitaammin tai nopeammin oman elämäntilanteesi mukaan koulun kurssitarjonnan puitteissa.

Miten paljon voi olla poissa kurssia kohden?

Jos olet paljon poissa, sinun on syytä keskustella asiasta kurssin opettajan kanssa. Poissaolojen sallittu määrä kurssia kohden on rajallinen.

Verkko-opot | Sivukartta | Palaute | Kysy opolta | Etusivulle |