Aikuislukiot - tietoja, taitoja, tutkintoja - etusivu

Oppimisvaikeudet

Opiskelijalla on mahdollisuus saada tukea oppimiseen. Tukimuodot ovat lukiokohtaisia, kysy siis asiaa omasta lukiostasi. Tukea kannattaa käyttää!

Jos sinulla on esimerkiksi lukemiseen ja kirjoittamiseen liittyviä ongelmia (luki-häiriö), sinun pitäisi hankkia mahdollisimman pian virallinen luki-lausunto. Koulun opinto-ohjaaja antaa tarkempia tietoja luki-lausunnon hankkimisesta. Lausunnon perusteella voit saada esimerkiksi lisäaikaa ylioppilaskirjoituksissa.

Luki-häiriö on melko yleinen oppimisen ongelma. Lisää tietoa asiasta saat Helsingin erilaiset oppijat ry:n eli HERO:n sivuilta.

Muita oppimisvaikeuksia ovat esimerkiksi aistivammat, mielenterveyden häiriöt, tarkkaavaisuushäiriöt, hahmottamisvaikeudet ja muut aivojen toimintaan liittyvät ongelmat.

Tärkeintä on ensimmäiseksi etsiä vahvat puolesi. Vahvuuksien varaan rakennettu yksilöllinen opiskeluohjelma tuottaa usein onnistumisen tunteita ja lisää opiskelutaitoja. Vain harvoissa aikuislukioissa on käytettävissä erityisopettajan palveluita. Opinto-ohjaajat ja opettajat ovat kuitenkin työssään kohdanneet erilaisia oppijoita ja auttavat parhaansa mukaan.

Verkko-opot | Sivukartta | Palaute | Kysy opolta | Etusivulle |