Aikuislukiot - tietoja, taitoja, tutkintoja - etusivu

Yliopisto-opinnot

Minne aikuislukion jälkeen voi hakea?

Aikuislukion käynyt voi hakea yliopistoihin, taide- ja tiedekorkeakouluihin, ammattikorkeakouluihin ja ammatillisiin kouluihin. Seuraavassa on tietoa yliopisto-opinnoista ja niihin hakemisesta sekä joidenkin tiedekuntien vanhoja valintakokeita.

Helsingin yliopisto
Opiskelijoille ja opinto-ohjaajille suunnatut verkkosivut.

Opintoluotsi: yliopisto-opinnot
Samaa koulutusalaa voi opiskella useilla eri paikkakunnilla. Sisäänpääsy muihin yliopistoihin kuin Helsingin yliopistoon saattaa olla joissakin tapauksissa helpompaa.

Koulutusnetti
Opetushallituksen toimittamien oppaiden avulla saat kokonaiskäsityksen yliopistoissa suoritettavista tutkinnoista ja eri koulutusalojen opinnoista.

Vanhoja valintakokeita

Yliopistojen vanhoja valintakokeita ja taustatietoja valintakokeista löytyy yliopistojen kotisivuilta. Tarkkaile sivuilta sanoja opiskelijaksi, opiskelijavalinnat, hakuopas ja hakijapalvelut.

Verkko-opot | Sivukartta | Palaute | Kysy opolta | Etusivulle |