Aikuislukiot - tietoja, taitoja, tutkintoja - etusivu

Ammattitutkinnon pohjalta yo-kirjoituksiin

Voiko ammattitutkinnon pohjalta kirjoittaa suoraan ylioppilaaksi?

Ylioppilastutkintoon voi osallistua ammattitutkinnon perusteella, jos ammatillinen tutkinto on edellyttänyt vähintään kahden ja puolen vuoden opintoja. Kahden vuoden ammatillisen tutkinnon suorittaneelta vaaditaan, että hän on opiskellut vähintään kaksi pakollista lukiokurssia niissä oppiaineissa, joiden kokeisiin hän haluaa osallistua. Jos kyseisessä oppiaineessa ei ole pakollisia kursseja, vaaditaan kaksi lukiokurssia kyseisestä oppiaineesta.

Oppisopimuskoulutuksen suorittaneelle ylioppilastutkintolautakunta määrää lisäopintoja lukion oppiaineista, jotka tulee suorittaa ennen yo-tutkinnon koeoikeuden saamista.

Ylioppilastutkinto on kuitenkin vaativa koe, ja siksi on suositeltavaa opiskella ainakin joitakin ylioppilastutkintoaineen kursseja, jos haluaa menestyä kohtuullisesti.Monet suorittavat koko oppiaineen oppimäärän.

Verkko-opot | Sivukartta | Palaute | Kysy opolta | Etusivulle |